Προσφυγικό Έβρος: Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε επιβεβλημένη την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει τα σύνορα στον Έβρο και αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηριστικούς στο καθεστώς Ερντογάν.
Σχολίασε μάλιστα μιλώντας στον ΣΚΑΪ τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος χαρακτήρισε ανίκανο ττον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατήσει τα σύνορα, λέγοντας πως «θα δείτε τι έχει να γίνει από εδώ και πέρα στον Έβρο», ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι αυτά είναι όνειρα θερινής νυχτός.

«Με την κρίσιμη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει τα σύνορα, εξέφρασε όλους τους Έλληνες. Είμαστε ψύχραιμοι και αποφασιστικοί. Η Ελλάδα είναι χώρα της ΕΕ. Τα σύνορα μας είναι και ευρωπαϊκά σύνορα και τα φυλάμε με κάθε τρόπο. Δεν είμαστε εμείς που εργαλειοποιούμε ανθρώπους και φυλακίζουμε δημοσιογράφους. Δεν περνάει κανείς από τον Έβρο. Προστατεύουμε την πατρίδα μας από εισβολή μεταναστών που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς Ερντογάν. Η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν επιβεβλημένη. Το καθεστώς της Τουρκίας προσπαθεί να οργανώσει προκλήσεις και προβοκάτσιες. Αν νόμιζαν ότι επειδή ήταν Καθαρά Δευτέρα θα έπιαναν την Ελλάδα στον ύπνο, είναι βαθιά νυχτωμένοι», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις