Κορονοϊός δημοσκόπηση Alco: Το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό, σύμφωνα τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του Open TV. Οι περισσότεροι από αυτούς που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση συμφωνούν με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι να αποδεχθούν και πιθανή επέκταση των μέτρων.

Το 86% των ερωτηθέντων θεωρείότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως, και οι περισσότεροι δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αντιθέτως, βρίσκουν ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.Το 89% κρίνει ως επαρκή και έγκυρη την καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.Συνολικά, οι πολίτες βαθμολογούν θετικά το κράτος, αλλά όχι και τόσο θετικά τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.

Διαβάστε: Κορονοϊός Τσιόδρας: 27 νέα κρούσματα – τουλάχιστον 1.514 συνολικά – 53 θάνατοι


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Το 92% των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί επιβεβλημένο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Το ποσοστό που δεν εγκρίνει όμως τα συγκεκριμένα μέτρα είναι ικανό να προκαλέσει πραγματικά προβλήματα στην καθημερινότητα των υπολοίπων που ζητούν την τήρηση τους.Με άριστα το 10, οι πολίτες βαθμολόγησαν τους πολίτες για τη συνέπεια τους στην τήρηση των μέτρων. Το 22% βαθμολόγησε με 5 δηλαδή, έδωσε τη βάση.Το 86% των ερωτηθέντων απάντησε πως η κυβέρνηση έλαβε εγκαίρως μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Το 11% θεωρεί πως καθυστέρησε και μόλις το 3% απάντησε Δεν ξέρω – Δεν απαντώ.

Επίσης οι πολίτες βαθμολόγησαν με μέσο όρο 8 τον τρόπο που αντιμετώπισε συνολικά το κράτος την πανδημία.Επίσης 9 στους 10 πολίτες ανησυχούν για την εξάπλωση του ιού ενώ υπάρχει ένα ποσοστό 8 -10% που αψηφούν τον ιό, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 900.000 κατοίκους. Ωστόσο, οι ερωτηθέντες δεν είναι ικανοποιημένοι από τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη στήριξη των πληγέντων – εργαζομένων και επιχειρήσεων – ζητώντας ακόμη μεγαλύτερη στήριξη.

Διαβάστε: Κορονοϊός πανδημία: Η μισή ανθρωπότητα σε κατ΄ οίκον περιορισμό


Δείτε το σχετικό βίντεο:Έρευνατης Pulse για τον ΣΚΑΪ

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία πανελλαδικής έρευνας της Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ,η ΝΔ άνοιξε την ψαλίδα της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεσηψήφου στις 23 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ συγκεντρώνει 45% (έναντι 39% της προηγούμενης μέτρησης) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 22% (από 25%).


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης είδε τα ποσοστά του να εκτοξεύονται στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Συγκεντρώνει 53% έναντι 45% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πέφτει στο 22% έναντι του 26% στην προηγούμενη μέτρηση.
8 στους 10 πολίτες αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Συνολικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη περνά με ιδιαίτερη επιτυχία το «τεστ» της κρίσης του κορoνοϊού καθώς 8 στους δέκα πολίτες (82%) αποτιμούν σίγουρα και μάλλον θετικά το έργο της στην περίοδο της πανδημίας.
Θετική κρίση για την κυβέρνηση από ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.


Μάλιστα στην κατανομή των ψηφοφόρων φαίνεται ότι όσοι ψήφισαν ΝΔ αξιολογούν σε ποσοστό 94% θετικά την κυβέρνηση, αλλά και οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 78% και του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 89%.Πώς κρίνουν οι πολίτες την στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογείται από το 46% των πολιτών θετικά ενώ 47% την χαρακτηρίζουν από μάλλον έως σίγουρα αρνητική.


Επίσης, το 67% των πολιτών εκτιμούν ως θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων εν μέσω της πανδημίας του covid-19.Ναι στην απαγόρευση κυκλοφορίας από το 86%
Σε συντριπτικό ποσοστό 86% οι πολίτες επικροτούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον περιορισμό μετακινήσεων και συγκεντρώσεων.Οι πολίτες σε ποσοστό 57% δηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους από την επιδημία και τα μέτρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις