Πυρκαγιές στην Αχαΐα: Συνελήφθη 25χρονος για εμπρησμό
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών.
Απογευματινές ώρες της Τετάρτης (13/08/2025), όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, συνελήφθη στην περιοχή της Αχαΐας από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 25χρονος ημεδαπός για εμπρησμό.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών.
Σημειώνεται πως από την Τρίτη υπήρχε η πληροφορία πως στα χέρια των Αρχών υπήρχε βιντεοληπτικό υλικό που έδειχνε κάποια άτομα με μηχανάκι τριγυρίζουν ύποπτα στις εστίες της φωτιάς.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 25χρονος συνελήφθη, στην περιοχή του Γηροκομείου της Πάτρας, όταν έγινε αντιληπτός να κινείται ύποπτα την στιγμή που ήταν σε εξέλιξη η φωτιά στα Συχαινά της Πάτρας.
Μόλις ο 25χρονος έφυγε από το σημείο, αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Άνδρες της ΟΠΚΕ και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, έφθασαν στην περιοχή του Γηροκομειού και έπειτα από καταδίωξη εντόπισαν τον 25χρονο και τον συνέλαβαν .
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, η οποία έχει αναλάβει την προανάκριση για την υπόθεση.
Μάλιστα, στο πλαίσιο των ερευνών πρόκειται να γίνει έρευνα στο σπίτι του 25χρονου.
Στο μεταξύ, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, μαζί με στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό, προκειμένου να εντοπίσουν άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο και βρίσκονταν πολύ κοντά στην περιοχή, όπου εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης η φωτιά στα Συχαινά της Πάτρας.