Συνταγή για ομελέτα στον φούρνο στο πι και φι
Η προετοιμασία της είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις.

Αυτή η ομελέτα φούρνου είναι πλούσια, θρεπτική και γεμάτη γεύση, ιδανική για ένα εύκολο μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό. Συνδυάζει αυγά, λαχανικά όπως κολοκυθάκι, πιπεριές και μανιτάρια, μαζί με ζαμπόν και τυριά για πιο χορταστικό αποτέλεσμα. Ψήνεται στον φούρνο χωρίς τηγάνισμα, γεγονός που την κάνει πιο υγιεινή και ελαφριά. Η προετοιμασία της είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις. Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου και συνοδεύεται ιδανικά με σαλάτα ή ψωμί ολικής. Είναι ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια.
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά, ζαμπόν και τυριά
Υλικά (για 4 άτομα):
- 6 αυγά
- 1/2 φλ. γάλα (ή κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση)
- 1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο
- 1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη) σε κυβάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 φλ. ζαμπόν ή γαλοπούλα σε κυβάκια
- 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι
- 1/2 φλ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη ρίγανη ή θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις ή αέρα).
- Σόταρε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε το κολοκυθάκι και άφησέ το να βγάλει τα υγρά του για 2-3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά.
- Πρόσθεσε στο μείγμα των αυγών τα σωταρισμένα λαχανικά, το ζαμπόν και τα τυριά. Ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε το μείγμα σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι.
- Ψήσε για 30-35 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Άφησέ τη να σταθεί 5 λεπτά πριν την κόψεις.
Extra tips:
- Μπορείς να προσθέσεις βραστή πατάτα σε κύβους για πιο χορταστικό αποτέλεσμα.
- Αν θέλεις να την κάνεις χαμηλότερη σε λιπαρά, χρησιμοποίησε άπαχο γάλα και light τυρί.