Τέλος στα λασπωμένα ζυμαρικά: Η playlist στο Spotify που εγγυάται το απόλυτο βράσιμο al dente
Τα ζυμαρικά θεωρούνται το πιο comfort φαγητό όμως για να τα απολαύσετε σωστά θα πρέπει να τηρήσετε τους χρόνους μαγειρέματός τους.

Όταν ένα ζυμαρικό είναι μαγειρεμένο al dente τότε σημαίνει ότι έχετε φτάσει τον απόλυτο χρόνο βρασμού. Πόσοι όμως τα έχετε καταφέρει πραγματικά και δεν έχετε λασπώσει το αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων;
Η διάσημη εταιρεία ζυμαρικών Barilla γνωρίζει τις δυσκολίες που έχουν αρκετοί άνθρωποι με τους χρόνους στην κουζίνα και ειδικά όταν αφορά στο είδος που ειδικεύεται. Έτσι λοιπόν, δημιούργησε διαφορετικές playlist στη γνωστή πλατφόρμα streaming Spotify προκειμένου να βοηθήσει τους ερασιτέχνες σεφ να γευτούν τη μαγεία των σπαγγέτι, των λινγκουίνι και των φουσίλι με το σωστό βράσιμο. Μουσική και μαγειρική άλλωστε είναι ένας συνδυασμός που δεν αποτυγχάνει ποτέ.
Πώς θα τα μαγειρέψετε
Από τη στιγμή λοιπόν που το νερό θα κοχλάζει και θα προσθέσετε τα ζυμαρικά σας, πατήστε play και περιμένετε να τελειώσει η playlist. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναφάτε ποτέ ξανά λασπωμένα ζυμαρικά...
Για παράδειγμα, το «Simply Classic Linguine» διαρκεί ακριβώς 10 λεπτά, ενώ το «Boom Bap Fusilli» 11 λεπτά, επειδή αυτά τα μικρά κυματιστά ζυμαρικά χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να βράσουν. Η εταιρεία έχει δώσει στις λίστες της διαφορετικά ονόματα για να σας βάλει στο κλίμα: Timeless Emotion Fusilli, Moody Day Linguine, Mixtape Spaghetti.
Τι σημαίνει «al dente»
Στα ιταλικά, η λέξη al dente μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «στο δόντι», κάτι που δεν βοηθάει πολύ στην κατανόηση της σημασίας της, εκτός από το ότι τα ζυμαρικά πρέπει να έχουν μια μικρή αντίσταση όταν τα δαγκώνετε. Ουσιαστικά, η ιδανική υφή των μαγειρεμένων ζυμαρικών πρέπει να είναι μαλακή αλλά και ελαφρώς τραγανή. Να καταλαβαίνετε όταν τα δαγκώνετε. Δεν υπάρχει κολλώδης υφή όταν τα ζυμαρικά έχουν βράσει στον βαθμό του «al dente». Έχουν την τέλεια υφή για να απορροφούν τη σάλτσα χωρίς να είναι λασπωμένα.
Τις περισσότερες φορές, τα ζυμαρικά πρέπει να μαγειρευτούν λίγο λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στο κουτί καθώς στη συνέχεια θα προστεθούν στη σάλτσα ώστε να την απορροφήσουν πριν σερβιριστούν...