Το μέλι βελτιώνει ακόμα και τη χοληστερίνη
Αν και έχει υψηλή περιεκτικότητα οι θετικές επιδράσεις του μελιού στην υγεία δεν μπορούν να αγνοηθούν.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Reviews, το μέλι φαίνεται να βελτιώνει σημαντικούς δείκτες του καρδιομεταβολικού προφίλ, όπως τα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα. Τα ευεργετικά αποτελέσματα είναι εντονότερα όταν πρόκειται για ακατέργαστο μέλι, το οποίο δεν έχει υποστεί επεξεργασία και προέρχεται από μία και μόνο ποικιλία λουλουδιών.
Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση μελιού συνδέθηκε με μείωση της γλυκόζης νηστείας, της συνολικής χοληστερόλης, της LDL («κακής» χοληστερόλης), των τριγλυκεριδίων και ενός σημαντικού δείκτη για τη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος. Την ίδια στιγμή, το μέλι φάνηκε να ενισχύει την HDL («καλή» χοληστερόλη) και να επηρεάζει θετικά κάποιους δείκτες φλεγμονής στον οργανισμό.
Διαβάστε περισσότερα για το μέλι και τα οφέλη του.