«Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι»: Τα όνειρα πέντε κοριτσιών γίνονται... εφιάλτης
Φουλ γυρίσματα για το νέο μεγάλο στοίχημα της μυθοπλασίας του ALPHA για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν.

«Η ζωή είναι σαν το ποτάμι που κυλάει μπροστά μας. Εύκολα σε παρασύρει και σε τραβάει όπου εκείνο πηγαίνει. Όπως ένα ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, έτσι κι εσείς, αν σας παρασύρει, δεν θα μπορέσετε να γυρίσετε... Να προσέχετε πάντα το ποτάμι... Μην σας παρασύρει...» Η Μελλισάνθη, η Ιουλία, η Ασπασία, η Πολυξένη και η Μαγδαληνή δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα λόγια της μάνας τους με την οποία μεγαλώνουν σ' ένα χωριό στον Όλυμπο, δίπλα σ' ένα ποτάμι. Αυτό που επιθυμούν και οι πέντε είναι να γνωρίσουν τη ζωή μακριά από το πατρικό τους. Και θα το καταφέρουν! Η μοίρα θα τις στείλει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Μόνο που καμιά φορά, τα όνειρα γίνονται εφιάλτες που στοιχειώνουν και κυνηγούν... Αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα στη μυθοπλασία της νέας σεζόν και όχι άδικα. Η δραματική σειρά του ALPHA «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι» μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, σε έναν άλλο κόσμο γλυκό, μα και σκληρό.

Η σειρά που βασίζεται στο ομώνυμο best-seller της Λένας Μαντά ακολουθεί πέντε κορίτσια που κυνηγούν τα όνειρά τους και μέσα από αυτά παρακολουθούμε πέντε παράλληλες ιστορίες με κοινή αφετηρία την οικογενειακή αγκαλιά. Τα κορίτσια μεγαλώνουν, παίρνουν διαφορετικούς δρόμους και προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες τους. Άλλοτε η ζωή είναι μαζί τους γενναιόδωρη και άλλοτε τις δοκιμάζει.

Το σενάριο υπογράφει ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης και τη σκηνοθεσία ο Αντώνης Αγγελόπουλος. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι: Μαρία Τζομπανάκη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Ασημένια Βουλιώτη, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Θάνος Λέκκας, Νάνσυ Μπούκλη, Ευγενία Ξυγκόρου, Αναστασία Παντούση, Αλέξανδρος Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου, Δημήτρης Τσίκλης, Αργύρης Αγγέλου, Ιωάννης Αθανασόπουλος, Κώστας Αποστολάκης, Στεφανία Γουλιώτη, Κίμων Κουρής, Σόλων Τσούνης και Βασίλης Χαλακατεβάκης.
Η κάμερα της εκπομπής «Happy day» βρέθηκε στα γυρίσματα της νέας σειράς του ALPHA και μίλησαν με κάποιους από τους πρωταγωνιστές. Η Αναστασία Παντούση έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς υποδύεται μία από τις 5 κόρες, τη Μελισσάνθη. «Το “Σπίτι δίπλα στο ποτάμι» είναι μία αρκετά μεγάλη παραγωγή, με συγκίνηση, πάθος, χιούμορ. Έχουμε φτιάξει μία πολύ ωραία παρέα κι ατμόσφαιρα». Ο Αργύρης Αγγέλου υποδύεται τον Χρήστο Πετμεζά, στενό φίλου του Απόστολου Φατούρου (Αλέξανδρος Σταύρου). «Ανυπομονούμε κι εμείς να το δούμε, όπως και ο κόσμος φαντάζομαι γιατί είναι ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο της Λένας Μαντά. Αισθάνομαι ότι στον κόσμο έχει μείνει η εικόνα του πιτσιρικά Αργύρη, του αθώου Αργύρη, του παιδιού που ξεκινάει τώρα. Χαίρομαι πολύ που ενηλικιώνομαι τηλεοπτικά και με τον ρόλο του Χρήστου, που υποδύομαι στη σειρά».
Την τηλεοπτική σύζυγο του Αργύρη Αγγέλου ενσαρκώνει η Άννη Θεοχάρη: «Εγώ υποδύομαι τη Νίτσα Πετμεζά και είμαι λίγο “ανακατώστρα” και ιδιαίτερα κουτσομπόλα, τα ξέρω όλα, δεν μου ξεφεύγει τίποτα. Υπάρχω σαν μία κωμική νότα στη σειρά». Η Αναστασία Τσιλιμπίου θα υποδυθεί έναν ρόλο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη σειρά, για να δώσει μία έξτρα σπιρτάδα στην ιστορία της Μελισσάνθης: «Η Γιασεμή είναι ένα κορίτσι που έρχεται από τη Νάξο σαν ψυχοκόρη στο σπίτι της Μελισσάνθης και έχει μία πολύ ωραία κι ενδιαφέρουσα ιστορία. Χαίρομαι που “εισβάλλω” με αυτό τον τρόπο στη σειρά».