Hair extensions: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για ένα εντυπωσιακό look

Τα όμορφα μακριά μαλλιά της Kim Kardashian είναι το όνειρο κάθε γυναίκας;
Τα όμορφα μακριά μαλλιά της Kim Kardashian είναι το όνειρο κάθε γυναίκας;

Οι εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί έχουν ένα μυστικό: τα hair extensions, απαραίτητο συμπλήρωμα κάθε celebrity που σέβεται τον εαυτό της. Είσαι έτοιμη να τα δοκιμάσεις και εσύ;

Είτε πρόκειται για θεραπείες botox ή πλαστικές επεμβάσεις υπάρχουν ορισμένα πράγματα που οι γυναίκες επιθυμούν να παραμένουν κρυφά όταν πρόκειται για την ομορφιά τους. Τα hair extensions είχαν παλιά κακή φήμη (μπορεί κανείς να ξεχάσει το περιστατικό της Britney Spears;) και συνδέονταν με τα κατεστραμμένα μαλλιά. Οι εποχές όμως έχουν προχωρήσει πολύ όπως και η τεχνολογία των υλικών και πλέον πάρα πολλές γυναίκες επιλέγουν να βάλουν πρόσθετα στα μαλλιά τους για επιπλέον όγκο και μήκος. Πριν κάνετε το μεγάλο βήμα είναι καλό να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα.

Διάλεξε τον κατάλληλο τύπο για εσένα 

Εκτός από τον τύπο των μαλλιών σου και το χρώμα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και τις καθημερινές σου συνήθειες, για την επιλογή του κατάλληλου τύπου extension. Για παράδειγμα, γυμνάζεσαι συχνά και τι τύπο γυμναστικής ακολουθείς, πόσο συχνά λούζεσαι, εάν πιάνεις τα μαλλιά σου ψηλά, εάν θέλεις ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα και πολλά άλλα. Στην απόφαση για τον κατάλληλο τύπο θα σε βοηθήσει ο κομμωτής σου που έχει και την κατάλληλη εξειδίκευση. Οι μεμονωμένοι δεσμοί που δημιουργούνται με τα μαλλιά χρησιμοποιώντας κερατίνη (για να μιμούνται τη φυσική πρωτεΐνη των μαλλιών) και θερμότητα είναι η κατάλληλη επιλογή για όσες θέλουν μεγαλύτερη διάρκεια (3 μήνες ή περισσότερο) και είναι η λιγότερο επιβλαβής επιλογή για την τρίχα μακροπρόθεσμα. Τα clip-ins είναι εύκολα στη χρήση και επανατοποθετούνται γρήγορα όπου θέλετε ενώ τα tape-ins έχουν διάρκεια 2 μηνών το πολύ, έχουν φυσικό αποτέλεσμα και μικρή ταλαιπωρία για τα μαλλιά. Τα extensions πρέπει να ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου και να συνδυάζονται με το φυσικό σου χρώμα και την υφή, διαφορετικά δεν θα φαίνονται πραγματικά.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι extensions:

Clip-ins: λωρίδες μαλλιών που κουμπώνουν πάνω σε τμήματα των δικών σου μαλλιών ακριβώς στη ρίζα

Tape-ins: λωρίδες επεκτάσεων που είναι κολλημένες με ταινία και κολλούνται  στη ρίζα των μαλλιών σου από εξειδικευμένο στυλίστα

Τρέσες: αυτά τα extensions ράβονται στα δικά σου μαλλιά με με βελόνα και νήμα από εξειδικευμένο στυλίστα

Extensions κερατίνης: μικροσκοπικές λωρίδες που θερμαίνονται και συνδέονται με μικρές τούφες των μαλλιών σου με κόλλα κερατίνης

I-tips: extensions που τοποθετούνται σε τούφες των μαλλιών σας με ένα πεπλατυσμένο σωματίδιο, χωρίς τη χρήση θερμότητας ή κόλλας.

     

Σχεδόν όλα τα extensions είναι πλέον από φυσική τρίχα που είναι και η καλύτερη επιλογή, όχι μόνο για το φυσικό, τελικό αποτέλεσμα αλλά και για τη μεγαλύτερη διάρκεια και συμβατότητα με τη φυσική τρίχα. Η επιλογή επίσης του χρώματος είναι σημαντική. Είτε θα επιλέξετε κάτι κοντά στο φυσικό σας ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, είτε εάν είστε τολμηρές θα κάνετε τις ανταύγειες που τόσον καιρό θέλατε σε ένα εντυπωσιακό χρώμα. Αφού οι καινούριες τούφες τοποθετηθούν, χτενίστε και κουρέψτε τις όπως έχετε ονειρευτεί!

H εφαρμογή πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένους τεχνίτες

Εάν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε πλούσια και μακριά μαλλιά θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα εξειδικευμένο κομμωτήριο για να σας κάνει την εφαρμογή σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Συνήθως τα extensions τοποθετούνται σε σημεία που μπορεί να υπάρχουν κενά, για ένα πλούσιο αποτέλεσμα, ως ανταύγειες, σε όλο το κεφάλι ή μόνο στο στεφάνι κλπ. Οι τούφες καλό είναι να μην τοποθετούνται  πολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής, γιατί αυξάνει τον κίνδυνο να τραβηχτούν  και να παρασύρουν τα φυσικά σας μαλλιά ή να πέσουν εξαιτίας του βάρους και της καταπόνησης. Θα πρέπει να τοποθετούνται τουλάχιστον 1 εκατοστό από το τριχωτό της κεφαλής, για να έχετε και καλύτερη αίσθηση.

Φροντίδα 

Όπως και τα φυσικά μαλλιά σας έτσι και τα extensions χρειάζονται κανονικό λούσιμο. Αν φοράτε clip-ins λούζετε τα έξι έως οκτώ φορές στη διάρκεια της εφαρμογής τους. Λούστε τα ξεχωριστά και στεγνώστε τα σε μια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν και κοντίσιονερ χωρίς θειικά άλατα και parabens, απομακρύνετε την περίσσεια νερού σε μια πετσέτα και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.  Για τα tape-ins και τα extensions κερατίνης χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαμπουάν εστιάζοντας στις ρίζες και εφαρμόστε το κοντίσιονερ μόνο από το μέσο μήκος των μαλλιών και κάτω. Προστατέψτε τα στο στέγνωμα χρησιμοποιώντας προϊόντα θερμικής προστασίας και αποφύγετε τη χρήση τους απευθείας στις ταινίες και τους δεσμούς κερατίνης. Και μην πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά - σιγουρευτείτε ότι τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά πριν ξαπλώσετε. Με τη σωστή ρουτίνα και τα κατάλληλα προϊόντα, τα extensions σας θα πρέπει να διαρκούν τουλάχιστον τρεις μήνες. Μόλις η τρίχα αρχίσει να μαλακώνει ή να κόβετε και να δημιουργείται μεγάλο κενό από τη ρίζα σας ήρθε η ώρα για ανανέωση. 

Αυτό που πρέπει να έχετε όμως πάντα στο μυαλό σας είναι ότι όποιον τύπο ή στυλ επιλέξετε τα όμορφα μαλλιά εξαρτώνται από τη σωστή περιποίηση, την καλή υγεία και τη σωστή διάθεση. Η ομορφιά είναι μέσα μας!

H Μαίρη Συνατσάκη πάντως με ή χωρίς extensions εξακολουθεί να είναι όμορφη και γελαστή αποτελώντας ένα υγιές πρότυπο.