Αμβλώσεις – Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν θα γυρίσουμε την ελληνική κοινωνία στο Μεσαίωνα και χαίρομαι που υπάρχουν αυξημένα αντανακλαστικά από τη κοινωνία και τη νεολαία» ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο action24 σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αφίσα στο μετρό κατά των αμβλώσεων και υποστήριξε πως «η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος είναι αδιαπραγμάτευτη». «Πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά ως κοινωνία και όχι να υποχωρούμε σε αναχρονιστικές λογικές» σημείωσε.

«Πολλοί πίστεψαν αυτά που έλεγε η ΝΔ προεκλογικά για το μεταναστευτικό, ότι για τις ροές προσφύγων και μεταναστών έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αντιδρούν» δήλωσε ηκυρία Γεροβασίλη κληθείσα να σχολιάσει σχετικά με τα επεισόδια στη Χίο και τον προπηλακισμό Μηταράκη. «Βάλαμε πλάτη για τη χώρα, με σχέδιο και πολιτική και δεν άνοιγε μύτη, όχι με τη λογική του Γεωργιάδη που μιλάει για "αλλοίωση της χώρας" και δίνει σήμα να υπάρξουν αντιδράσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση αποδείχθηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ζήτημα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το διαχειρίστηκε με σχέδιο σε μια πολύ πιο δύσκολη περίοδο, εντός μνημονίου, με πολλαπλάσιες ροές.

Χίος επεισόδια: Προπηλάκισαν τον Νότη Μηταράκη για το προσφυγικό [vid & pics]

«Εμείς δώσαμε ένα δύσκολο και σκληρό αγώνα με επίπονη διαπραγμάτευση για να μην φτάσουμε να βλέπουμε εικόνες πλειστηριασμών κατοικιών όπως στην Ισπανία» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την προαναγγελία της κυβέρνησης για το τέλος προστασίας της 1ης κατοικίας, «τώρα όμως δεν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ΝΔ και μάλιστα εκτός μνημονίων».

«Αν θέλει η ΝΔ να βελτιώσει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας πρέπει να κάνει διαπραγμάτευση με την Ευρώπη» συμπλήρωσε η κα Γεροβασίλη και τόνισε πως «ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί κανονικότητα όταν λήγει η προστασία της 1ης κατοικίας να λέει πως δεν μπορεί να γίνει κάτι και κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια τους και μάλιστα μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης μιλάει για προσωπική ευθύνη όσων πήραν δάνεια».