Το “Κτήμα Τσέλεπου” αλλάζει, εκφράζοντας ακόμα περρισότερο τη γη που το γέννησε: καλωσήρθε ο “ΔΙΛΟΦΟΣ” 2012!
Ευτυχώς, η σημασία της γης όπου γεννήθηκε ένα αμπέλι και ένα κρασί και του terroir μέσα στο οποίο βρίσκεται κάθε αμπελοτόπι….. με δύο λόγια, οι άκρως απαραίτητες προυποθέσεις για τη δημιουργία κρασιών υψηλής περιωπής αρχίζουν – επιτέλους – να γίνονται κατανοητές και κυρίως αποδεκτές από όλο και μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων οινοποιών
“Αρχίζουν να γίνονται κατανοητές” δεν ισχύει για τον Γιάννη Τσέλεπο, αφού στους προσεκτικούς είναι γνωστό ότι από καιρό το Κτήμα Τσέλεπου δίνει σε κάθε κρασί του το όνομα του αμπελοτοπιού απ’όπου προέρχονται τα σταφύλια παραγωγής του κι’ αφού εγώ προσωπικά (μεγάλος πια) θυμάμαι τον Γιάννη Τσέλεπο στη μακρόχρονη γνωριμία μας να μου γαλβανίζει τον νου με τη μεγάλη σημασία του αμπελιού. 
Τον θυμάμαι σαν να ήταν χθες να μου λέει επί λέξει–πριν καν αρχίσει την ονοματοδοσία των κρασιών του με τα ονόματα των αμπελοτοπιών– “Αλέξανδρε, το κρασί είναι αμπέλι”. Έτσι λοιπόν, πήρα χαρά μεγάλη και βγάζοντας ένα στεναγμό ανακούφισης είπα (από μέσα μου) “επιτέλους” όταν πριν λίγες μέρες είδα να κυκλοφορεί ο “Δίλοφος” 2012
Ο “Δίλοφος” 2012 είναι ακόμα ένα πολύ νεαρό κρασί για να περιγράψουμε λεπτομερειακά το οργανολητικό του προφίλ: το πολύ-πολύ να πούμε ότι στην παρούσα φάση της ζωής του θα συνοδέψει υπέροχα μία τεράστια βοδινή σπαλομπριζόλα, μία υπέροχη picanha, ένα rib-eye, ένα οποιοδήποτε κομμάτι βοδινού με πλούσια και παχειά ονειρεμένη σάλτσα demi-glace η-τέλος ένα ροδοψημένο στο φούρνο αρνίσιο η κατσικίσιο μπουτάκι. 
Στο εξής επίσης πιστεύω ότι τον “Δίλοφο” θα πρέπει να τον βλέπουμε και να τον απολαμβάνουμε ως ένα ολοκαίνουργιο κρασί, ένα κρασί terroir, ένα κρασί με βάση το Cabernet Sauvignon και το Merlot, ένα κρασί που εκφράζει τους δύο λόφους-τα δύο αμπελοτόπια παραγωγής των σταφυλιών του
Όπως ακριβώς αρμόζει σε κάθε κρασί υψηλής περιωπής!
Αλέξανδρος Σακκάς ([email protected])